Wuluh Star Fruit (Averrhoa bilimbi Linn) and Pineapple (Ananas comosus L.) Formulations on the Quality of Fruit Syrup
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Anonim. (2014). Statistik Produksi Hortikultura Tahun 2014. Jakarta: Kementrian Pertanian Direktorat Jendral Hortikultura.
AOAC. (1995). Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists. Washington : Association Official Analytic Chemistry.
Apriyantono, A., Fardiaz, D., Puspitasari, N.L., Sedarnawati, & Budiyanto, S.. (1989). Analisis Pangan. Bogor: IPB.
Gasperz, V. (1991). Metode Perancangan Percobaan. Bandung: Armico.
Gusmalawati, D. & Mayasari E. (2017). Karakteristik Fisikokimiawi Sari Buah Tapus (Curculigo latifolia Dryand) dengan Metode Ekstraksi Osmosis. Jurnal Ilmiah Teknosains, 3(2),77-81.
Hanafiah, K.A. (2003). Rancangan Percobaan Teori dan Aplikasi. Jakarta: Raja Grafindo Persada.
Irfandi, (2005). Karakteristik Morfologi Lima Populasi Nanas (Ananas comosus (L) Merr). Bogor : Institut Pertanian Bogor.
Mukaromah, U, S. Hetty, S., & Aminah, S. (2010). Kadar Vitamin C, Mutu Fisik, pH dan Organoleptik Sirup Rosella (Hibiscus sabdariffa, L) Berdasarkan Cara Ekstraksi. Jurnal Pangan dan Gizi. 01,45-46.
Nugraheni, M. (2014). Pewarna Alami. Yogyakarta: Graha Ilmu.
Pratama, R. I., Awaluddin, M. Y., & Ishmayana, S. (2011). Komposisi Asam Lemak Ikan Tongkol, Layur, dan Tenggiri dari Pameungpeuk, Garut. Jurnal Akuatika. 2(2),107-115.
Rienoviar, & Nashrianto, H. (2010). Penggunaan Asam Askorbat (Vitamin C) Untuk Meningkatkan Daya Simpam Sirup Rosela (Hibiscus sabdariffa Linn.). Hasil Penelitian Industri, 23(1),8-18
Setyaningsih, D., Apriyanto, A., & Sari, M.P.. (2010). Analisis Sensori Untuk Industri Pangan dan Agro. Bogor: IPB Press.
Standar Nasional Indonesia. (1995). SNI Minuman Sirup Buah. Jakarta: Dewan Standardisasi Nasional.
Tohir, K.A. (1981). Pedoman Bercocok Tanam Pohon Buah-Buahan. Jakarta: Pradnya Paramita.
Yuwono, S.S. & Tri. S. (1988). Pengujian Fisik Pangan. Malang: Universitas Brawijaya.
DOI: https://doi.org/10.26877/ijatf.v2i1.6158
Refbacks
- There are currently no refbacks.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.